Bukkejakt-start i Våler 2018.

Tre gull-bukker felt alt første jaktdagen.

To i Nordaberget av Frank Forbord og en i Knøsen av Per Arne Lund.

Når vi skriver 10. august, betyr det bukkejakt-start for mange med interesse for vårt minste hjortevilt.

Spørsmålet denne våren var hvordan rådyrstammen hadde klart den harde vinteren. Men på fórings-plassene rundt om i bygda så det bra ut. Så kom varme fra juni av, og en registrerte mindre aktivitet blant dyrene i juli måned.

Premiere morgenen er alltid spennende. For bukke-jegerne er dette dagen alle ser fram til med lengsel.

Når en så kommer seg ut i terrenget grytidlig 10. august, og alt av forberedelser er gjort, er det med forventninger en posterer i revirbukkens domene.

Om den dukker opp er ikke for gitt, men når den gjør det og av beste valør «en gull-bukk» da er dagen fullendt for en bukke-jeger premieremorgenen.

Spennende premieremorgen.

Været har vært strålende i hele sommer, men så utettferdig kan værgudene være at natt til første jaktdagen, og i morgentimene, ble vi møtt av regn og vind.
Det er ikke det beste jaktværet for rådyrjakt, men det hindrer ikke jegerne som gløder for denne jakta å komme seg opp ved 4-tida nattestid, for så å være på post når lyset kommer.

Begge jegerne felte sine bukker i morgentimene etter ei spennende og intens postering.

  • Det skjer bare plutselig at bukkene eksponerer seg, og da handler det om å gjøre de riktige tingene etter boka før skuddet går.

Er kommentarene fra de to oppglødde jegerne etter hendelsene.

Det ble spennende posteringsjakt første morgen for Per Arne og Frank.

I Knøsen ble det nok denne dagen for Per Arne, mens det i Nordaberget hos Frank ble satt punktum med nok en gull-bukk under kveldspostering.

  • En føler en egen form for mestring, og at en har lykkes når en feller slike dyr første jaktdagen, er fellesnevneren fra de to erfarne jegerne.

 Vi gratulerer og ønsker skitt jakt videre!

(Tekst og foto: Arne Myklebust)