Bukkejakta 2017

Når kalenderen viser 10. august, er de fleste bukke-jegere på plass på god posten sin. Etter å ha spanet og lokalisert revirene har de funnet den bukken de gjerne vil prioritere premiere-morgenen.

Men bukkejakta er ikke lett å forutsi. Mye handler om å erfare og å finne ut hvor bukkene går og oppholder seg, – de første dagene i jakta. Til dette trengs det terreng-kunnskap om dyras biotop og trekkruter.

Når lokaliseringen er gjort, handler det så om å kunne plassere posten riktig. Der etter valg av innsmygnings-veier, gjerne et par alternative, og så et skikkelig tårn eller stige med høg grad av kvalitet, tak og god camo.

Om du har gjort et grundig forarbeid, har du gode odds for å få storbukken på post; – kanskje alt første morgen.

Bukkejakta har blitt en svært attraktiv jaktform. Kalenderåret har vist en radikal økning i antall solgte jaktkort. Observasjonene og ryktene om en bra rådyr-bestand er gledelig. Videre ser en at mange unge jegere finner denne jaktformen svært interessant.

Flere unge jegere i Våler har felt bukk i løpet av den første uka i år. Vi gratulerer!

 En som «rendyrker» denne jaktformen med en viss form for lidenskap er Frank Forbord. Han har på mange måter lært å «knekke» koden for å felle bukk premieremorgenen. Dette er alltid en bukkejegeres drøm, men ikke alle forunt å klare.

Frank Forbord med to flotte bukker felt i eget terreng på «vestsida» i Våler.

GOD JAKT VIDERE I HØST!

(Tekst og foto Arne Myklebust)