Spennende hjortejakt i Knøsberget

Det ble ei spennende hjorte-jakt for Tor-Emil Engebretsen tirsdag 23. oktober oppe i Knøsberget. I 2016 felte han en flott 12 tagger, bronsemedalje, og i år lykkes 28-åringen å felle nok en staslig 10 tagger i samme område.

I ly av mørket, og i et spektakulært månelys mens klokka gikk mot midnatt, fant det sted en spennende jakt for den ivrige jegeren fra Tøråsen.

– Jeg hørte bukken brøle i « Lilleåsen» utpå kvelden, og da våknet jaktinstinktet skal vite.
Dyra hadde beveget seg ned på innmarka ved Bredalen, og der så jeg bukken midt utpå jordet.
Men så trakk de opp i «kvea» over Dragly. Der ifra hørte jeg bukken igjen, og tanken min var at nå drar de nok nordover mot Knøsberget.
Jeg visste med en gang hvor jeg skulle for-postere og kjørte opp langs Knøsbergvegen. Der er muligheten nokså naturlige for at dyra ville krysse ei gruppe, forteller Tor-Emil.
Så var det bare å sette seg og vente. Det var et realt månelys, og jeg hadde full kontroll over alt som ville komme av dyr.
Etter en stunds venting får jeg se et dyr gli inn i ned-kant av gruppa, og det er bukken. Den beveger seg nå oppover og rundt en liten tange på gruppa. Holdet er 70-80 meter, og jeg følger bukken. I det den stopper, brøler den. Da faller skuddet, og bukken blir boret i smellen. Klokka var ti på halv tolv.
– Dette er nok den mest spesielle jakt-opplevelsen jeg til nå har vært med på, er Tor-Emil´s kommentar til hendelsen.

Tekst og foto: Arne Myklebust